Rabu, 20 Oktober 2021

Tulis nota mahu derma organ sebelum terjun pangsapuri

 Malinda Abdul Malik

SEBERANG PERAI – Seorang wanita sempat menulis nota terakhir agar organnya diderma kepada ahli keluarganya sebelum terjun dari tingkat 13, Pangsapuri Hijau Indah, Mak Mandin di sini hari ini.

Mangsa berusia 46 tahun itu ditemui mati oleh orang awam dalam keadaan kepalanya pecah di tingkat bawah pangsapuri berkenaan kira-kira pukul 7 pagi tadi.

Sumber MalaysiaGazette berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu kira-kira pukul 7.30 pagi sebelum pasukannya ke lokasi.

Hasil pemeriksaan mendapati wanita berkenaan tinggal di tingkat lima pangsapuri itu bersama adik serta bapanya.

“Hasil pemeriksaan di lokasi, pihak polis menemui sepasang selipar, cermin mata serta kerusi yang dipercayai digunakan wanita itu untuk terjun di tingkat 13.

“Selain itu, polis turut menemui sekeping nota yang ditinggalkan wanita itu di dalam biliknya bahawa dia tidak mahu hidup dan organnya boleh diberikan kepada ahli keluarga selepas kematiannya,” katanya hari ini.

70BD4C22-79CD-4AA5-AFB2-D5224442FDD0
Seorang wanita sempat menulis nota terakhir agar organnya 
diderma kepada ahli keluarganya sebelum terjun dari tingkat 
13, Pangsapuri Hijau Indah, Mak Mandin di sini hari ini.

Tambah sumber, siasatan lanjut mendapati, wanita itu mengalami masalah kemurungan susulan tiada pekerjaan sejak dua tahun lalu.

“Selain itu, wanita tersebut juga bergantung kepada ubat penenang dan masih menerima rawatan akibat kemurungan itu,” ujarnya.

F55ACE84-F6A5-4E30-9D94-92BFCE31ED72
Noorzainy.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut. – MalaysiaGazette

Tiada ulasan: