Sabtu, 30 Oktober 2021

Keluarga Malaysia beri idea Bajet 2022

BH ONLINE

Keluarga Malaysia memberi pandangan kepada Bajet 2022. - Foto BERNAMA Keluarga Malaysia memberi pandangan kepada Bajet 2022. - Foto BERNAMA

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menzahirkan penghargaan kepada seluruh Keluarga Malaysia yang disifatkan dekat di hati beliau, atas segala lontaran idea dan pandangan dalam menyempurnakan Bajet 2022 ini.

Perdana Menteri turut berharap, hasrat membangun semula negara dengan kebahagiaan yang lebih tersulam dan dengan semangat Keluarga Malaysia dapat direalisasikan.

"#Bajet2022 yang bertemakan "Keluarga Malaysia, Makmur Sejahtera" adalah tanda keprihatinan kerajaan kepada rakyat secara keseluruhan," katanya dalam kenyataan di laman Facebook.

Kerajaan membentangkan Bajet 2022 hari ini dengan peruntukan tertinggi dalam sejarah berjumlah RM332.1 bilion untuk menyedia dan merancang pelbagai strategi serta inisiatif bagi mensejahterakan rakyat dan membangunkan ekonomi yang makmur serta mampan.

Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz ketika membentangkan Bajet 2022 di Dewan Rakyat hari ini berkata, bajet mengembang itu mengambil aspirasi konsep Keluarga Malaysia dan turut dijajarkan kepada Rancangan Malaysia Ke-12 (RMK12), agar rakyat kembali makmur dalam norma baharu akibat pandemik COVID-19. – BERNAMA

Sektor pertanian mendapat pelbagai subsidi demi jaminan makanan negara. - FotoBERNAMA
Sektor pertanian mendapat pelbagai subsidi demi jaminan 
makanan negara. - FotoBERNAMA

Tiada ulasan: