Khamis, 25 November 2021

2 juta warganet mata masuk habuk gara-gara seutas jam tangan Rado buat seorang ayah

jam rado
Zaimi Ismail sebak selepas menerima kejutan daripada anak-anaknya berupa seutas jam tangan Rado.

KERAP kali singgah ke kedai jam yang sama setiap kali ke pekan tetapi tidak pernah membeli membuatkan anak-anak “syak” ayah mereka ada “hajat” tersirat yang tidak pernah diceritakan kepada orang lain.

Namun, semuanya terjawab selepas seutas jam tangan Rado Diastar berada di depan mata yang akhirnya membuka “rahsia” di sebalik kunjungan tak henti-henti ke kedai jam.

Menerusi video pendek perkongsian @naemzaimi, reaksi ayahnya ketika menerima kejutan itu terlalu berharga kerana diiringi linangan air mata orang tuanya yang sememangnya sudah lama impikan untuk memiliki seutas jam tangan tersebut.

“Siapa beli jam ini? Ya Allah, cita-cita abah. Betul ke ni hangpa belikan dekat abah? Terima kasih.

“Memang cita-cita abah, tapi abah kata tak apa. Sampai bila pun abah tak boleh pakai dah. Abah berkenan sangat warna ni,” ujar ayahnya sebak di dalam video tersebut.

Reaksi ayahnya itu turut mengundang sebak dua juta orang netizen yang menonton video itu.

Menurut Nurul Naim Zaimi atau mesra disapa Naim, dia dan adik beradik sudah lama berpakat untuk menghadiahkan ayah kesayangan mereka jam tangan jenama Rado Diastar berwarna emas.

“Dah lama dah niat nak bagi hadiah kerana dia (abah) selalu bila pergi ke pekan, dia akan singgah ke Kedai Jam Shanghai dan tengok jam itu.

“Abah selalu cakap dia suka tengok jam dekat situ, walaupun tidak membelinya,” ujar anak kelahiran Kuala Kedah ini.

Tiada ulasan: