Khamis, 29 April 2021

Menteri Besar Perak kena kuarantin 14 hari

Oleh Media Mulia
SAARANI MOHAMAD

IPOH: Menteri Besar Perak, Datuk Seri Saarani Mohamad perlu menjalani kuarantin selama 14 hari setelah ada kontak rapat dengan pesakit Covid-19.

Setiausaha politiknya, Sham Mat Sahat mengatakan bahawa beliau dimaklumkan bahawa Saarani diberitahu untuk menjalani kuarantin dari semalam hingga 11 Mei setelah ada kontak rapat itu dengan seorang individu ketika menghadiri program di Lenggong.

“Pada pukul 5 petang, beliau (Saarani) memberitahu saya bahawa beliau tidak dapat menghadiri sambutan Nuzul Quran 2021 Perak di Masjid Sultan Idris Shah II di sini petang ini.

“Dia juga memberitahu saya untuk mewakilinya pada waktu berbuka puasa di Batu Kurau pada hari Jumaat kerana beliau kini di kuarantin.

“Namun, oleh kerana saya tidak mempunyai maklumat yang lengkap, saya tidak dapat menjelaskan lebih lanjut,” kata Sham ketika ditemui wartawan setelah menghadiri majlis Nuzul Quran, yang juga dihadiri oleh Sultan Perak, Sultan Nazrin Shah.

Katanya, Saarani disuruh menjalani kuarantin setelah mempengerusikan mesyuarat dewan eksekutif negeri Perak pagi ini diikuti dengan sidang media di Bangunan Perak Darul Ridzuan. UTUSAN

Tiada ulasan: