Sabtu, 15 Mei 2021

Padah rentas daerah ke pusat beli-belah, 2 lelaki dikompaun RM5,000

Oleh KHUZAIRI ISMAIL

GEORGETOWN: Keseronokan dua lelaki merentas daerah mengunjungi sebuah pusat beli-belah di daerah Barat Daya di sini hari ini membawa padah apabila mereka masing-masing dikompaun sebanyak RM5,000.

Kedua-dua lelaki berusia 26 dan 33 tahun itu dikompaun ketika sepasukan polis melakukan pemeriksaan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 di pusat beli-belah tersebut pukul 3.23 petang.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintenden A. A. Anbalagan berkata, ketika diperiksa kedua-dua lelaki berkenaan didapati tinggal di Perak Road dan Jalan Veterinary di daerah Timur Laut di sini.

“Mereka gagal mengemukakan dokumen kebenaran merentas daerah ketika diminta berbuat demikian dan memberi alasan mahu berbelanja di pusat beli-belah itu.

“Sehubungan itu, Pegawai Kompaun telah mengeluarkan kompaun berjumlah RM5,000 kepada kedua-dua mereka berdasarkan Jadual Nilai Kompaun Magnitud Kesalahan yang dikeluarkan Kementerian Kesihatan,” katanya kepada pemberita di sini malam ini. – UTUSAN ONLINE

Tiada ulasan: