Selasa, 28 Oktober 2008

Low Siew Moi dilantik pemangku Pengurus Besar PKNS

BERNAMA


SHAH ALAM: Timbalan Pengurus Korporat dan Akaun Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Low Siew Moi dilantik sebagai pemangku Pengurus Besar PKNS untuk tempoh selama setahun.

Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini mengumumkan pelantikan Low yang sepatutnya bersara tahun ini, tetapi dilanjutkan tempoh persaraannya bagi mengambil alih tugas Pengurus Besar PKNS sekarang Datuk Harun Salim yang akan bersara hujung bulan ini.

"Jika kedua-duanya bersara serentak, ia tidak boleh menjamin penerusan pentadbiran PKNS yang berkesan dan kerana itu saya telah meminta Low agar menangguhkan persaraannya dan sebaliknya bekerjasama dengan Lembaga Pengarah PKNS bagi menerajui urusan pentadbiran PKNS sehingga calon yang sesuai dilantik bagi mengisi jawatan Pengurus Besar ditemui," katanya pada sidang media.

Low sudah 35 tahun berkhidmat di PKNS, termasuk 11 tahun sebagai Timbalan Pengurus Korporat dan Akaun, yang bertanggungjawab ke atas bahagian korporat dan kewangan serta pengurusan aset PKNS.

Mengenai calon jawatan Pengurus Besar PKNS, Abdul Khalid tidak menolak kemungkinan calonya adalah dari luar PKNS.

Tiada ulasan: