Jumaat, 30 Julai 2021

PKPD di beberapa lokaliti Sabah, Pahang mulai Ahad ini

KUALA LUMPUR: Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) dilaksanakan di beberapa lokaliti di Sabah dan Pahang selama dua minggu mulai 1 hingga 14 Ogos ini.

Menteri Kanan Luar Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, berkata pelaksanaan itu dibuat selepas meneliti pembentangan oleh Kementerian Kesihatan (KKM) mengenai penilaian risiko dan trend jangkitan COVID-19.

Katanya, antara lokaliti terbabit adalah Bandar Sabindo, Kampung Rancangan Sungai Tongkang, Taman Kukusan, batu 2, Lorong Habib Abdul Rahman, Projek Perumahan Rakyat (PPR) Sri Semarak dan Taman Berjaya dekat Tawau.

"Lokaliti lain adalah membabitkan Keningau iaitu di Kampung Bariawa Laut, Baitah, Panagatan Ulu, Kota Ayangan dan Rumah Kongsi Jutaya Lingkudau manakala lokasi di Kudat membabitkan Kampung Lupak meluas Darat, Kampung Sundang laut dan Flat Taman Sejati.

"Di Kota Kinabalu, PKPD dilaksanakan di Taman Sempelang, Sembulan dan Kampung Sembulan Tengah dan Lama; Kampung Tempasuk, Kota Belud; Kampung Tengah Padang, Putatan serta Kampung Babagon, Penampang.

"PKPD di Pahang pula membabitkan kampung Tanjung Kerayong di Mentakab," katanya dalam kenyataan media berhubung perkembangan Pelan Pemulihan Negara dan PKPD hari ini.

Tiada ulasan: