Ahad, 28 Jun 2015

Restoran 24 jam kekal bebas beroperasi

MALAYSIAKINI


 


Restoran yang ingin menjalankan perniagaan 24 jam sehari boleh meneruskan waktu itu jika mahu, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini.

"Berkenaan operator restoran 24 jam, kita akan kekalkan waktu operasinya.

"Justru sepatutnya tidak ada sebarang kebimbangan restoran tidak dibenarkan dibuka untuk orang ramai," katanya.

Najib mengulas cadangan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim (gambar) yang mahu mengehadkan waktu operasi restoran sehingga tengah malam di kawasan petempatan dan luar bandar.

Katanya, kenyataan dikemukakan Shahidan adalah cuma cadangan dan pandangan Ahli Parlimen Arau itu saja.

Menurut Najib, beliau banyak mendapat reaksi daripada pengusaha restoran 24 jam selepas cadangan mengehadkan waktu operasi dikemukakan.

"Kerajaan ada keputusan sendiri iaitu tidak mengubah apa yang sedia ada," katanya.

Ditanya mengapa kerajaan mengambil keputusan begitu, Najib berkata, peraturan yang diguna pakai ketika ini dilihat memberi keselesaan dan kemudahan kepada orang ramai.

Pada masa sama, katanya, peniaga juga berpeluang mendapat rezeki yang sepatutnya diterima mereka.

"Kalau kita menyekat waktu operasi restoran ini, ia akan menimbulkan lebih banyak kesulitan kepada orang ramai," katanya.
1 ulasan:

Kisah Sukses berkata...

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMAH KASIH ATAS BANTUAN AKI,RUSLAN KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI RUSLAN SALEH DI NOMOR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_)KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI
JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT HUB KI RUSLAN SALEH DI NMR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI