Ahad, 28 April 2013

Presiden PAS, Mat Taib gempur Perlis 29 April

Bashir Ishak,


KANGAR: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang bersama-sama dengan bekas Menteri Besar Selangor Tan Sri Muhammad Muhd Taib akan berada di Perlis pada 29 April dalam rangka lawatan sempena Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Abdul Hadi dijangka tiba di Perlis pada jam 12.00 tengahari di Simpang Tiga Guar Sanji dekat Arau dalam program kenduri rakyat. Ini diikuti program minum petang bertempat di Pusat Tarbiah Islamiyah Kayang (Putik) di Dun Kayang pada jam 5.00 petang.

Beliau kemudiannya akan bersama-sama dengan Penasihat DAP, Lim Kit Siang dalam program ramah mesra bersama pengundi kaum Cina di bandar Kangar (berhampiran panggung lama Sri Mahkota).

Seterusnya, Tuan Guru akan menunaikan solat maghrib di Masjid Guar Syed Alwi sebelum menyampiakan ceramah di Kampung Jawi Seratus di Dun Sanglang pada jam 9.00 malam dan diikuti ceramah di Markas PAS Paya di Dun Santan pada jam 11.00 malam.

Manakala Muhammad pula akan tiba di Perlis untuk program minum petang di Dataran Purnama, Beseri pada jam 5.00 petang. Kemudiannya beliau akan berceramah di Markas PAS Paya pada jam 9.00 malam sebelum berceramah di Kampung Jawi Seratus.

Pada 30 April, Presiden PAS akan menyampaikan kuliah subuh di Maahad Tahfiz Imam An-Nawawi (Matin) di Abi Padang Machang sebelum mengakhiri progam di Perlis dengan sarapan pagi bersama rakyat di Seberang Ramai, Kuala Perlis.

Sementara itu, Muhammad pula akan berada bersama rakyat di pasar sehari di Pekan Simpang Empat.

Tiada ulasan: