Jumaat, 26 Mei 2017

Tiga Exco PAS ikrar dokong kepimpinan Azmin

Oleh Ainor Rahim
Post Pic
 
 
SHAH ALAM: Tiga Exco PAS Selangor berikrar untuk terus mendokong kepimpinan Menteri Besar, Datuk Seri Azmin Ali dan dasar kerajaan negeri demi kestabilan dan kepentingan rakyat negeri itu.
 
Ketiga-tiga mereka, Datuk Iskandar Abdul Samad, Datuk Dr Ahmad Yunus Hairi dan Zaidy Abdul Talib berkata, mandat yang diberikan rakyat pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) tidak wajar dikhianati.  
 
"Mandat rakyat yang telah diperolehi pada Pilihan Raya ke-13 mesti dihormati. Janji-janji hendaklah ditunaikan. Seluruh tenaga hendaklah ditumpukan kepada usaha-usaha untuk memberi pembelaan kepada rakyat dan membangunkan negeri. 
 
"Keharmonian yang wujud di kalangan rakyat Negeri Selangor hendaklah dipertahankan selaras dengan Budaya Politik Matang dan Sejahtera (BPMS) yang diamalkan oleh PAS," kata mereka dalam satu kenyataan bersama.
 
Semalam, Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah memperkenan hasrat Menteri Besar, Datuk Seri Azmin Ali untuk mengekalkan kedudukan tiga wakil rakyat PAS sebagai exco kerajaan negeri.
 
Menurut kenyataan yang dikeluarkan Istana Alam Shah, baginda sebelum ini telah menerima menghadap Pesuruhjaya PAS Selangor yang juga ADUN Sabak bersama tiga exco terlibat untuk mengetahui pendirian mereka.
 
Jelasnya, setelah menimbang dan meneliti segala aspek dari sudut kestabilan pentadbiran kerajaan negeri dan berbincang dengan menteri besar, baginda memperkenankan hasrat untuk mengekalkan tiga exco berkenaan.
 
 

Tiada ulasan: