Selasa, 27 Disember 2016

Peminat desak Exco FAS letak jawatan

ANTARAPOS.COM


Post Pic
 
 
KELANA JAYA: Sekumpulan penyokong yang mendakwa dari Gabungan Penyokong Bola Sepak Selangor hari ini mengadakan demonstrasi mendesak semua Exco Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) meletakkan jawatan serta- merta.
 
Timbalan Presiden gabungan berkenaan, Asrul Nizam Adnan berkata keengganan Exco FAS berbuat demikian adalah satu penderhakaan terhadap titah Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah, yang sebelum ini mengarahkan mereka meletak jawatan.
 
"Tujuan utama kami datang ke sini hari ini adalah untuk mendesak Exco FAS menjunjung titah Raja Muda Selangor yang meminta mereka meletak jawatan. 
 
"Sebagai penyokong Selangor, kami tidak mahu lagi mendengar sebarang alasan supaya mereka boleh kekal di atas 'takhta' (jawatan) sekarang. 
 
"Kami berharap mereka tidak membelakangi titah Raja Muda Selangor. Keengganan berbuat demikian adalah satu bentuk penderhakaan kepada Institusi Raja dan Istana Selangor," katanya ketika ditemui selepas mengadakan demonstrasi aman bersama sekumpulan 20 penyokong tegar The Red Giants di hadapan Bangunan FAS, di sini, sebentar tadi.
 
Konflik membabitkan pengurusan FAS sebelum ini mendapat perhatian Tengku Amir, apabila membuat teguran menerusi akaun rasmi Instagramnya.
 
Baginda turut menyarankan 'orang lama' dalam organisasi terbabit supaya berundur diri dengan cara terhormat. 
 
Tambah Tengku Amir, mentaliti pengurusan FAS yang mengharapkan subsidi dan dana kerajaan negeri perlu dihapuskan selain rombakan penuh Exco badan induk bola sepak negeri itu agar ia lebih relevan dan sesuai dengan kehendak generasi sekarang. 
 
Pandangan itu kemudiannya disokong Presiden FAS, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali supaya pengurusan persatuan bola sepak negeri itu dirombak semula.
 
 
 

Tiada ulasan: