Ahad, 28 Ogos 2016

Amelina sah kembali solo

MALAYSIA GAZETTE


Amelina
Amelina
 
 
Sejak kembali aktif dalam dunia seni setahun lalu, penyanyi dangdut Amelina enggan berkongsi tentang status dirinya.

Ketika itu, dia masih belum bersedia untuk berbicara lanjut tentang perkara berkenaan kerana perlu menjaga hati banyak pihak.

Namun apabila segala sudah selesai di mahkamah, dia kini tampil membuka mulut. tapi masih perlu berhati-hati bimbang masyarakat tersalah anggap dia seronok apabila kembali solo.

Cuma jelasnya jujur, hubungan dengan bekas suami sudah selesai dan bebas daripada masalah rumah tangga. Menurut ibu kepada enam orang anak, tindakannya sebelum ini untuk tidak mendedahkan statusnya itu adalah bagi mengelak sebarang kontroversi.

Amelina pernah hilang hampir 16 tahun menghilangkan diri dan ternyata kemunculan penyanyi tersebut memang diharapkan oleh rata-rata peminatnya.

Kehilangannya sekitar tahun 1999 lalu masih berbekas misteri yang tidak pernah meninggalkan jawapan.

Bayangkan, penyanyi kelahiran Negeri Sembilan ini hilang sekelip mata ketika berada dipuncak kerjaya nyanyiannya. Lagu-lagunya kerap diputarkan oleh radio-radio tempatan selain undangan persembahan yang tidak henti-henti.

Dalam tempoh itu di memberi tumpuan kepada rumah tangga dan menguruskan enam anaknya iaitu Puteri Nur Athirah, 14, Putera Al'Affiq, 13, Putera Al'Asyraff, 12, Puteri Nur Asyurah, 10, Putera Al-Affa, 8, dan Putera Al-Amzar, 6.

Namun hal rumahtangganya menjadi misteri hingga ke hari ini.--MalaysiaGazette


Tiada ulasan: