Rabu, 30 Mei 2012

Tiga artis popular sertai UMNO

KOSMO


AB. RAUF (tengah) menerima borang keahlian UMNO daripada Amy Search yang mewakili Mus May (kiri) dan Ibnor Riza (kanan) sambil diperhatikan oleh Jamal Abdillah di Kuala Lumpur semalam.

KUALA LUMPUR - Tiga artis popular tanah air, Amy Search, Mus May dan Ibnor Riza menyerahkan borang keahlian untuk menyertai UMNO di Menara Datuk Onn, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini semalam.

Artis berkenaan menegaskan bahawa keputusan mereka menyertai UMNO adalah atas kerelaan sendiri, bukannya dipaksa oleh pihak-pihak tertentu.

Legenda rock tanah air, Amy Search atau nama penuhnya Suhaimi Rahman berkata, beliau bersama Mus May dan Ibnor Riza bertindak sedemikian kerana menyedari hanya UMNO mampu memberi harapan bukan sahaja kepada orang Melayu malah semua rakyat di negara ini.

"UMNO diibaratkan seperti sebiji buah kelapa, semakin tua semakin banyak santan, kerana itu UMNO sahaja yang dapat membela nasib rakyat.

"Saya masuk UMNO bukan kerana dibeli sebaliknya atas kerelaan saya sendiri," katanya selepas majlis penyerahan borang keahlian UMNO kepada Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Ab. Rauf Yusoh.

Tiada ulasan: