Rabu, 30 Mei 2012

Pengarah IKM parah, anak terbunuh

Oleh Omar Osman
SUNGAI PETANI: “Arwah bersungguh-sungguh nak ikut ayahnya balik ke Perlis kerana kedua-dua kakaknya juga ikut sekali kerana cuti sekolah. Arwah cuma cakap mak nak ikut ayah dan terus masuk ke dalam kereta.

“Saya tidak melarang kerana arwah ketika itu demam,” kata Zafrina Abdullah, 36, ibu kepada Muhrizah Marzuki, 3, yang maut selepas kereta dipandu bapanya terbabit dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 90.8, arah utara Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Bedong, di sini, awal pagi semalam.


Dalam kejadian jam 6.10 pagi, kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Honda Oddesey dipandu bapa mangsa, Marzuki Mohd Radzi, 36, yang juga Pengarah Institut Kemahiran Mara (IKM) Berseri, Perlis, merempuh sebelah kiri belakang sebuah lori balak sebelum kenderaan itu dirempuh sebuah kereta lain yang datang dari belakang.

Mangsa yang cedera parah di kepala, meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini, manakala bapanya, Marzuki patah kedua-dua kaki.


Sementara itu dua kakak mangsa, Muzfirah, 9, cedera ringan manakala Muslihah, 6, parah di kepala dan masih dirawat di hospital berkenaan.

Tiada ulasan: