Rabu, 30 Mac 2011

Wanita Keadilan Lancar 'Kempen Tolak Politik Durjana'

TVS NEWSKUALA LUMPUR : Wanita Keadilan hari ini melancarkan “Kempen Tolak Politik Durjana” dalam usaha memerangi politik fitnah yang dimainkan UMNO Barisan Nasional mutakhir ini.

Ketua Wanita Keadilan, Zuraida Kamaruddin menegaskan politik berbaur fitnah yang sering dimainkan UMNO BN, akan menyumbang kepada krisis keyakinan bukan sahaja dikalangan rakyat negara ini bahkan juga dikalangan masyarakat dunia.

Terbaru, pendedahan video lucah yang cuba dikaitkan dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim oleh mereka yang menggelarkan diri sebagai 'Datuk T'.

Mereka dibarisi oleh bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Rahim Thamby Chik, ahli perniagaan, Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan bendahari PERKASA, Datuk Shuib Lazim.

Politik fitnah ini kata Zuraida tidak membawa apa- apa kebaikan kepada pembangunan ekonomi negara malah ia bakal menyebabkan para pelabur luar negara berasa tidak yakin untuk menanam modal dinegara ini.

“Inilah bukti bahawa kelacuran Umno- BN ssudah di tahap melampau dan saya ingatkan kepada pimpnan Umno-BN bahawa Wanita Keadilan tidak akan sesekali bertolak ansur dengan politik kotor sebegini,” katanya.

Justeru, Wanita Keadilan melancarkan "Kempen Tolak Politik Durjana" dalam usaha mengekang budaya politik seumpama ini semakin subur dalam minda generasi akan datang.

“Saya menjemput seluruh NGO terutama NGO wanita untuk bersama-sama dalam kempen ini kerana fitnah sebegini bukan sahaja memalukan negara

kita tetapi juga telah menghina imej wanita di negara ini.

Wanita Keadilan akan menjelajah seluruh negara bagi menjelaskan dan mendedahkan strategi licik UMNO BN dan kemudiannya menyerahkan kepada rakyat untuk menggunakan kematangan fikiran mereka menilai sesuatu maklumat sebelum dijadikan pegangan.

Zuraida berkata, tatkala rakyat negara ini bertungkus lumus melepaskan diri daripada cengkaman ekonomi yang dasyat, pemimpin politik lebih berminat berpolitik sehingga mengabaikan kebajikan rakyat.

Zuraida turut melahirkan kekesalannya terhadap media arus perdana yang agresif 'menyelak' cerita peribadi seseorang pemimpin pembangkang dan tidak membantu menjana perkembangan minda rakyat.

“Dalam krisis peningkatan haarga barang yang terus membebankan rakyat, kerajaan harus bekerja memikirkan usaha membantu rakyat dan bukan hanya membazirkan wang rakyat dengan agenda fitnah semacam ini,” ujarnya.

Tiada ulasan: