Sabtu, 28 Februari 2009

Pertandingan foto perpaduan di laman web Najib

BERITA HARIAN ONLINE


KUANTAN: Datuk Seri Najib Razak hari ini mengumumkan penganjuran pertandingan foto menerusi laman web peribadinya, www.1Malaysia.com.my.

Timbalan Perdana Menteri berkata, pertandingan Foto 1Malaysia itu bermula esok hingga 31 Mac dan terbuka kepada rakyat negara ini yang berumur antara 18 hingga 23 tahun.

Katanya, pertandingan itu bertemakan `Perpaduan Melalui Kepelbagaian' dan setiap peserta perlu menghantar foto yang melambangkan perpaduan dan kepelbagaian Malaysia yang unik dan istimewa.

"Pertandingan online itu adalah satu inisiatif saya untuk membabitkan penyertaan rakyat dalam subjek berkaitan perpaduan," katanya pada sidang media selepas melancarkan Karnival Pengajian Tinggi Negara Zon Timur di Universiti Malaysia Pahang (UMP), di sini.

Najib berkata, pemenang pertandingan itu akan menerima hadiah kamera digital yang akan disampaikan beliau sendiri dalam satu pertemuan khas.

"Saya akan cuba sedaya upaya untuk memilih gambar terbaik dan dipilih sebagai pemenang pertandingan ini," katanya.

Poster pertandingan sudah diedarkan ke semua Institut Pengajian Tinggi (IPT) awam dan swasta untuk menggalakkan penyertaan pelajar.

Maklumat lanjut berkenaan pertandingan itu boleh didapati di laman web berkenaan.

Tiada ulasan: