Khamis, 26 Februari 2009

Soi Lek antara 22 saksi dipanggil beri keterangan isu DVD seks

MSTAR ONLINE


KUALA LUMPUR: Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek merupakan salah seorang daripada 22 saksi yang telah dipanggil oleh pihak polis berhubung siasatan kes dua laporan dibuat orang awam mendakwa menerima cakera padat digital (DVD) rakaman aksi seks membabitkan bekas Menteri Kesihatan itu.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Syed Hamid Albar berkata, polis tidak dapat memastikan secara tepat identiti pihak yang terlibat dalam rakaman tersebut.

“Pihak polis telah memanggil seramai 22 orang saksi termasuk Dr Chua untuk memberi keterangan berhubung siasatan dalam kes ini,” kata Syed Hamid dalam jawapan bertulis kepada Hee Loy Sian (PKR-PJ Selatan).

Loy dalam soalan bertulisnya kepada Menteri Luar, di Parlimen semalam bertanya mengapa tiada seorang pun didakwa dalam kes melibatkan skandal seks bekas menteri tersebut.

Syed Hamid berkata kertas siasatan telah pun siap dan telah dihantar kepada Peguam Negara untuk tindakan selanjutnya.

“Bagaimanapun, setelah melihat kepada fakta dalam kes ini secara keseluruhan Peguam Cara Negara telah mengambil keputusan untuk menutup kes tersebut pada 28 Ogos tahun lalu,” ujarnya.

Tiada ulasan: