Jumaat, 29 Ogos 2008

Pemuda PAS anjur program Munajat Perdana di dataran MPAJ
Saidah Hairan


KUALA LUMPUR - Lajnah Dakwah dan Pembelaan Islam Dewan Pemuda PAS Pusat akan mengadakan program sempena sambutan Jubli Perak Kepimpinan Ulama PAS di dataran Majlis Perbandaraan Ampang Jaya (MPAJ) pada 30 dan 31 Ogos ini.

Pengerusinya, Ustaz Ridwan Mohd Noor berkata, program itu bertujuan menghimpunkan semua aktivis dan penyokong PAS bagi mengimbau sumbangan kepimpinan ulama dalam perjuangan Islam

Beliau berkata, perhimpunan bermula jam 6.30 petang pada 30 Ogos dengan solat Maghrib berjemaah serta kuliah oleh exco Pemuda PAS Pusat, Ustaz Sallehen Mokhyi.

Selepas solat Isyak, diadakan solat hajat perdana dan ceramah oleh Naib Presiden, Mohamad Sabu; Ketua Pemuda PAS, Salahuddin Ayub dan Timbalan Ketua Pemuda PAS, Ustaz Nasharuddin Hassan.

Beliau menjelaskan, semua Pemuda dan ahli PAS akan berkhemah di padang MPAJ untuk berqiamulail dan munajat Perdana yang dipimpin oleh Ketua Pemuda PAS Kawasan Pandan, Ustaz Zulkifli Ahmad.

Selepas solat Subuh diadakan forum perdana Ihya Ramadan oleh exco Pemuda PAS Pusat, Ustaz Nik Abduh Nik Aziz; Ustaz Azli Musa dan Bendahari Pemuda PAS Pusat, Mohd Zaki Ibrahim manakala Ustaz Ridwan akan mempengerusikan forum tersebut.

Kata Ustaz Ridwan, Ihya Ramadan akan dihidupkan dengan program nuzul Quran serta menyebarkan dakwah ke kampung Orang Asli dan Pusat Pemulihan akhlak di sekitar Lembah Klang. - lanh _

Tiada ulasan: