Selasa, 26 Julai 2016

Amanah sudah setuju, DAP hanya tunggu jawapan PKR - Guan Eng

ANTARAPOS.COM


Post Pic
 
 
GEORGETOWN: Kerajaan DAP Pulau Pinang hanya menunggu jawapan daripada PKR, selepas Amanah menyatakan sokongan terhadap cadangan mengadakan pilihan raya mengejut di negeri itu.
 
Ketua Menteri, Lim Guan Eng yang dipetik mStar berkata, parti pimpinan Mohamad Sabu itu telah menyatakan persetujuan untuk bertanding pada pilihan raya negeri Pulau Pinang sekiranya Dewan Undangan Negeri (DUN) dibubarkan.
 
"Sekarang ini hanya tinggal PKR. Kami berharap pemimpin mereka akan membuat keputusan untuk menyokong usaha tersebut pada Selasa.
 
"Saya tahu PKR bimbang kehilangan kerusi. Kami juga bimbang.
 
"Tetapi masa depan Pulau Pinang akan menjadi cerah sekiranya kita mempunyai kepercayaan dan keyakinan terhadap kebijaksanaan rakyat," katanya kepada orang ramai yang menghadiri taklimat awam kerajaan negeri bertajuk 'Masa Depan Pulau Pinang' di sini malam tadi.
 
Mohamad atau Mat Sabu turut tampil di pentas tetapi tidak mengumumkan perkara itu.
 
Ditanya kemudian, Mat Sabu berkata beliau menjangkakan pengumuman itu akan dibuat pada Mesyuarat Majlis Presiden (MMP) Pakatan Harapan.
 
"Kami belum membincangkan pembahagian kerusi lagi. Kami akan menunggu keputusan PKR terlebih dahulu," katanya kepada pemberita.
 
 

Tiada ulasan: