Khamis, 31 Disember 2015

Anak angota polis maut jatuh bangunan

Kes jenayah
Kes jenayah
 
 
SELAMA - Seorang kanak-kanak maut dipercayai terjatuh dari tingkat tiga kuarters kediaman Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Selama, malam tadi.

Lebih memilukan, kejadian di Blok Felicia kira-kira jam 11.05 malam itu berlaku di hadapan mata bapa mangsa sendiri yang bertugas di cawangan pengangkutan.

Mangsa, Aqeef Nifael Sharhafizie Afzal, 5, disahkan meninggal dunia di tempat kejadian setelah mengalami kecederaan di bahagian kepala.

Ketua Polis Daerah Selama, Deputi Superintendan Loo Lian Lay berkata, ketika kejadian, mangsa baru sahaja tiba di kediaman itu bersama keluarganya setelah pulang bercuti.

Menurutnya, mangsa naik ke kediaman mereka bersama ibunya, sementara bapa yang bertugas di cawangan pengangkutan bersama anak bongsu mengemaskan barang dalam kereta.

"Ketika bapa mangsa dalam perjalanan di koridor ke lif, tiba-tiba ternampak kelibat mangsa jatuh dari atas blok ke tepi longkang.

"Insiden berlaku di depan mata bapanya sendiri, ketika kejadian, tiada saksi lain selain kedua ibu bapa mangsa," katanya.

Beliau berkata, hasil pemeriksaan awal mendapati, mangsa meninggal dunia akiba mengalami pecah di bahagian kanan kepala.

Katanya, mayat kemudian dibawa ke Hospital Selama untuk dibedah siasat.

"Jenazah dibawa balik ke Sungai Petani untuk urusan pengebumian," katanya.

Tiada ulasan: