Selasa, 28 April 2009

Ramlang cadang saman jika rayuan kedua ditolak

SINAR HARIAN ONLINE


SHAH ALAM – Bekas Iman Masjid Wilayah Persekutuan, Ramlang Porigi bercadang akan mengenakan tindakan saman ke atas Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sekiranya rayuan kedua berhubung pemecatannya ditolak.

Menurutnya, beliau kini masih lagi menunggu keputusan tersebut memandangkan tempoh rayuan itu akan berakhir pada Mei depan.

“Saya tunggu keputusan itu, dan berharap tindakan pemecatan jawatan terhadap saya sebagai Imam Masjid Wilayah Persekutuan pada 20 Januari lalu tidak sah.

“Sekiranya saya masih dipecat setelah rayuan itu ditolak, saya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan saman bagi mencabar pemecatan saya,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.

Menurutnya, pemecatan jawatan imam masjid terhadap dirinya dianggap telah mencemarkan nama perkhidmatan awam apabila terlibat dalam kempen pilihan raya kecil di Permatang Pauh 28 Ogos lalu.

“Tujuan saya naik ke pentas bukan kerana politik tetapi untuk membersihkan nama dan Ketua Umum Keadilan, Datuk Seri Anwar Ibrahim," katanya.

Menurutnya, sepanjang proses rayuan ini, beliau tidak memperoleh sebarang sumber pendapatan dan hanya mendapat upah menerusi kelas-kelas agama di beberapa tempat.

“Selepas tempoh rayuan saya akan buat keputusan sama ada untuk meneruskan kerjaya atau terima tawaran dari mana-mana negeri Pakatan Rakyat terutama Selangor,” katanya.

Tiada ulasan: