Jumaat, 27 September 2013

Kesilapan Tweet Najib Yang Amat Memalukan Negara


Najib Tersilap Tweet

KELAB GREENBOC

Isnin lalu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah memuatnaik satu status unik di Twitter @NajibRazak apabila melakukannya dari ibu pejabat Twitter sendiri di San Francisco, California.

Mungkin masih keliru dengan pengalaman berkenaan, Najib telah melakukan satu kesilapan apabila memuatnaik satu lagi status di Twitter, semalam.

Dalam status berbunyi, “Had a good chat yesterday with Mark Zuckerberg at Twitter HQ” Najib menyatakan dia berada di ibu pejabat Twitter sedangkan dalam gambar yang dkepilkan, beliau berdiri bersama Ketua Pegawai Eksekutif Facebook, Mark Zuckerberg.


Kesilapan itu bagaimanapun segera disedari beliau dan dibetulkan sejurus kemudian.

Bernama melaporkan Najib memiliki lebih 1.7 juta pengikut dengan rekod lebih 5,000 tweet telah dimuatnaik sekalipun sebelum ini pernah Meld Magazine pernah menyatakan Najib merupakan pemimpin yang paling banyak mempunyai pengikut palsu di Twitter berbanding pemimpin-pemimpin dunia lain.

Portal atas talian itu pernah melaporkan, Najib mempunyai 40 peratus atau 1.41 juta pengikut palsu - bermaksud pemilik akaun yang mempunyai hanya beberapa pengikut dan tweet tetapi mengikuti banyak akaun.

Sebanyak 15 peratus daripada pengikut Najib tidak aktif, menurut laporan yang disiarkan pada 3 Mei sementara 15 peratus lagi dipercayai pengikut asli.

Tiada ulasan: