Rabu, 30 Ogos 2017

Rafizi Bakal Presiden PKR Dalam Tempoh 10 Tahun?

Caspian
r


Untuk mencari seorang bakal pemimpin dikalangan ahli, memang suatu perkara yang agak sukar. Namun PKR harus bersyukur kerana mereka tidak perlu bersusah payah untuk mengrekrut ahli mereka untuk diangkat sebagai bakal pemimpin masa hadapan.

Lihat sahaja Ahli Parlimen Pandan, Yang Berhormat, Rafizi Ramli yang disifatkan sebagai salah seorang pemimpin pada masa akan datang. Dengan perwatakan yang lembut serta keberaniannya membongkarkan segala isu membabitkan kerajaan BN, beliau sememangnya calon paling layak untuk diletakkan sebagai calon Presiden PKR dalam tempoh 10 tahun yang akan datang, bukannya Datuk Seri Azmin Ali.

Umum sedia maklum bahawa YB Rafizi adalah anak didik yang diberi perhatian khusus oleh Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Justeru, pastinya Datuk Seri Anwar memang sudah mengenal pasti bakat yang ada pada Rafizi untuk diketengahkan.

Malah, keberanian YB Rafizi dalam membicarakan apa jua isu sehingga menyaksikan beliau berkemungkinan dipenjarakan, memang sudah menyerlahkan betapa hebatnya YB Rafizi dalam arus politik negara.

Lihat sahaja bagaimana YB Rafizi cuba di hentam oleh banyak pihak terutamanya Latheefa Koya dan Datuk Seri Azmin sendiri. Ini hanyalah satu latihan untuk YB Rafizi memantapkan dirinya sekiranya beliau diserang oleh cybertrooper UMNO dan BN pada masa akan datang.

Tambahan pula, beliau mampu menubuhkan sebuah syarikat INVOKE yang mampu membentuk negara kearah yang lebih baik. Malah, PKR sendiri turut bermurah hati untuk menaja INVOKE dalam modal yang besar dan sudah semestinyalah ianya mendapat restu daripada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Inilah bukti bahawa YB Rafizi sememangnya calon paling layak untuk diangkat sebagai Presiden PKR pada satu hari nanti. Malah, bukan satu perkara yang mustahil sekiranya YB Rafizi turut diangkat sebagai Presiden gabungan pembangkang dan seterusnya dijulang sebagai Perdana Menteri, satu hari nanti.

Tiada ulasan: