Khamis, 31 Oktober 2013

Nilai Rekod Keluarga Saya – Ustaz Azam

BULETIN ONLINE
 
 
Calon PAS, bagi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau, Ustaz Mohd Azam Abdul Samat tidak lagi bersandarkan kepada ‘faktor Azizan’ untuk merayu undi.

Beliau kini menggunakan latar belakang keluarganya yang berpengaruh dan dikenali penduduk setempat sebagai strategi kempennya.

“Penilaian yang perlu diberi perhatian oleh penduduk ialah latar belakang keluarga saya.

“Saya mempunyai rekod keluarga yang baik, semua orang kenal. Tuan-tuan boleh nilai rekod keluarga saya,” katanya ketika berucap pada majlis ‘turun bendang dan doa awal musim padi’ di Kampung Pulau Tembun di Sungai Limau Dalam, di sini, Rabu.

Sebelum ini Mohd Azam dikatakan seringkali bersandarkan imej dan populariti bekas penyandang kerusi DUN Sungai Limau selama lima penggal, Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak.

Malah Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebelum ini turut mengakui bahawa pengaruh Azizan di DUN Sungai Limau merupakan bonus kepada parti itu untuk mempertahankan kerusi berkenaan.

Mohd Azam merupakan cucu kepada tiga tokoh ulama terkenal di Kedah.

Datuknya, Abdul Hamid Ibrahim pernah bertanding di DUN Sala (sebelum dikenali sebagai DUN Sungai Limau) pada Pilihan Raya Umu 1959.

Keluarganya juga merupakan aktivis PAS di kawasan Bukit Besar dalam DUN Sungai Limau.

Tiada ulasan: