Jumaat, 31 Julai 2015

Bursa Saham Malaysia Jatuh Kepada 1698 – 1,699 Mata Selepas Rombakan Menteri Kabinet 2015

BERITA SEMASA


Bursa Saham Malaysia Jatuh Kepada 1698 – 1,699 Mata Selepas Rombakan Menteri Kabinet 2015

bursa saham malaysia

Inilah jadinya kepada negara, apabila politik tidak stabil ditambah dengan skandal 1MDB masih lagi tidak menunjukkan kesungguhan untuk membawa tangan-tangan kotor yang merosakkan negara ke muka pengadilan, masih lagi kelihatan ikan-ikan bilis yang dibawa menghiasi dada-dada akhbar kononnya antara terlibat dalam skandal 1MDB ini.

Apabila politik tidak stabil ditambah dengan skandal 1MDB, pasaran modal juga tidak stabil.
“Politik mempunyai hubungan secara langsung dengan ekonomi”

 

Punca dan Sebab Bursa Saham Malaysia Jatuh?

Mengapa dan kenapa hari demi hari Ringgit Malaysia terus dicampak dan terapung serta tidak laku di pasaran wang antarabangsa oleh pelabur? Apa sebabnya?

Semalam mencatatkan bursa Malaysia terus menjunam ke bawah 1700 mata selepas sahaja rombakan menteri kabinet sehingga melihatkan individu penting yang menyiasat dan bertanyakan secara terbuka 1MDB disingkirkan, dan diserapkan ke bahagian lain.

Nah…sekarang ini apa yang kerajaan Malaysia mahu lakukan untuk yakinkan pelabur selepas melihat apa yang berlkau kepada Bursa Saham Malaysia hari ini

P/S : Hidup rakyat Malaysia sepatutnya lebih aman tanpa 1MDB. Fokus sahaja membangunkan negara selepas menang PRU13. Tidak perlu buat 1MDB sebaik sahaja ambil alih kerusi Pak Lah. Kalau tiada 1MDB, tiadalah GST sejumlah 6%. Tiadalah pelabur yang melarikan diri. Tiadalah masa depan yang suram dan tidak menentu di bumi Malaysia. Apabila orang tanya dan tegur, terus disingkirkan? Pahlawan apakah ini?

PP/S : Kemudian, tiba-tiba mahu bercakap rombakan menteri kabinet kali ini adalah untuk meningkatkan keyakinan rakyat? Lawak apakah yang mereka gunakan ini?

PPP/S : Hakikatnya sejumlah RM10.9 bilion dana asing telah keluar dari Bursa Saham Malaysia setakat ini. Berapa banyak lagi selepas ini?

Tiada ulasan: