Ahad, 29 Januari 2012

Amukan lelaki Mabuk - Seorang Maut Ditetak.

shahril shaid

alt

KUALA LUMPUR - Ditetak di tangan,kaki dan muka menyebabkan seorang pekerja restoran mati dalam pergaduhan melibatkan tujuh pelanggan di Taman Daya, Kepong, semalam.

Mangsa, Tan Ching Chon, 46, maut ditetak menggunakan pisau pemotong daging yang sebelum itu digunakannya untuk mempertahankan diri.

Turut tercedera sewaktu pergaduhan itu,Pemilik restoran Lim Kok Keng, 41 parah di parah selepas diserang di perut, muka dan kepala. Dia dirawat di Hospital Selayang dan dilaporkan stabil.

Menurut Senior Asisten Komisioner Mohd Adnan Abdullah,Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor kedua dua suspek berumur antara 24 hingga 32 tahun, minum di restoran itu, kira-kira jam 4 petang.

Tambahnya lagi,kira-kira jam 12.45 tengah malam, suspek dikatakan mabuk dan berlaku perselisihan faham ketika mangsa meminta mereka menjelaskan bil minuman.

Suspek kemudiannya enggan membayar kemudiannya bertindak menyerang mangsa menggunakan botol kaca dan kerusi.“

Dalam keadaan cemas, Ching Chon berlari ke dapur dan mengambil pisau untuk mempertahankan diri.

“Bagaimanapun, mangsa tergelincir sebelum suspek merampas pisau tersebut dan menetaknya,” katanya.

Katanya, majikannya itu cuba membantu mangsa de­ngan menggunakan pisau, tetapi tidak berjaya dan akibatnya, dia turut ditetak.

semua suspek kemudiannya melarikan diri dengan menaiki sebuah kereta Proton Saga dan sebuah motosikal.

Menurutnya, polis turut merampas dua bilah pisau dipercayai senjata yang digunakan untuk menetak mangsa.

Adnan berkata, seorang lagi suspek masih diburu dan beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat diminta menghubungi Ibu pejabat Polis Daerah Gombak di talian 03-6126222 bagi membantu siasatan.

Tiada ulasan: