Isnin, 24 April 2017

PKR Tidak Tahu Adam Rosly Pinjam Ah Long

 Suara Kebenaran
PKR dalam satu kenyataan hari ini menegaskan bahawa parti itu tidak ada pengetahuan langsung tentang Ketua AMK Ampang, Datuk Rosly Adam membeli rumah dengan meminjam duit dari Ah Long sehingga mencecah ratusan ribu ringgit seperti terdedah dalam dokumen pendakwaannya di Mahkamah.

Urusan itu adalah urusan peribadi Datuk Adam sendiri dan PKR tidak perlu dimaklumkan mengenainya.

Ditanya sama ada tindakan Adam Rosly meminjam dari Ah Long ini bercanggah dengan usaha kerajaan negeri membanteras kegiatan Ah Long di negeri Selangor, jurucakap PKR yang dihubungi sebentar tadi menjelaskan sekali lagi bahawa Adam Rosly tidak ada kaitan dengan kerajaan negeri, hanya urusan parti, itupun terhad di Ampang sahaja.

Parti hanya dimaklumkan bahawa Adam Rosly adalah ahli perniagaan yang berjaya sejak muda. Walaupun datang dari keluarga yang susah, beliau sudah berjaya dalam perniagaan hasil usahanya sendiri dan dasar-dasar diamalkan PKR sejak 2008. Tak hairan dia berjaya memiliki kereta mewah tempatan, Proton Perdana seawal usia 19 tahun!

Ramai lagi anak muda dibawah UMNO yang menjadi kaya raya, kenapa tidak dibuat aduan mengenai punca kekayaan mereka ini, kenapa Adam Rosly sahaja? Adakah kerana dia Ketua AMK PKR? Tanya jurucakap PKR yang enggan namanya didedahkan itu.

Tiada ulasan: