Sabtu, 29 April 2017

PAS Sengaja Hantar Adam Rosly Untuk Buat Onar Dalam PKR!!

 Suara Kebenaran
AMK Pusat PKR malam tadi yang diketuai Ketuanya YB Nik Nazmi Nik Ahmad, membuat keputusan yang betul dengan menggantung Ketua AMK Ampang, Datuk Adam Rosly serta merta lanjutan dari pendakwaan ke atasnya di Mahkamah atas dakwaan memberi maklumat palsu dan penggubahan wang haram.

Difahamkan, satu lagi mesyuarat yang akan diadakan malam ini bakal membuat keputusan lebih drastik iaitu menyingkirkan Adam Rosly terus dari PKR.

Penyingkiran ini akan membolehkan PKR dan Pakatan Harapan dilihat bersih dari sebarang gejala salah laku jenayah yang kemudiannya boleh dikaitkan dengan rasuah.  Walaupun baru didakwa dan belum didapati bersalah tapi AMK Pusat mendapat beberapa tips bahawa apa yang terdedah sekarang ini hanyalah sebahagian kecil sahaja, ada yang lebih besar lagi.

Antaranya, AMK Pusat difahamkan bahawa PAS sengaja menghantar Adam Rosly ke dalam PKR untuk membuat onar yang mana kemudiannya boleh dijadikan alasan untuk mencemarkan imej PKR.  Begitu juga maklumat yang mengatakan bahawa seorang ahli perniagaan

Sebelum keadaan menjadi lebih parah dan tidak terkawal , adalah lebih baik kalau Adam Rosly disingkirkan dari PKR dengan segera.

Tiada ulasan: