Ahad, 30 April 2017

Pas Kedah zahir simpati kepada mangsa ribut

Pas Kedah zahir simpati kepada mangsa ribut
Anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat membuat pemantauan dan pemeriksaan di kawasan khemah yang ranap akibat kejadian ribut di Kompleks Pas Kedah, Kota Sarang Semut malam tadi. - Foto Bernama
 
 
ALOR SETAR - Pihak Panitia Muktamar Tahunan Pas ke-63 melahirkan rasa simpati ke atas mangsa-mangsa bencana ribut yang berlaku di Kompleks Pas Kedah, semalam.

Pesuruhjaya Pas Kedah, Dr Ahmad Fakruddin Sheikh Fakhrurazi berkata, kejadian berkenaan melibatkan beberapa buah khemah Kelab Usahawan Haraki Pas yang menempatkan agensi kerajaan dan persendirian.

"Seramai 11 daripada 17 orang mangsa dirujuk ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar.

"Pihak Panitia Muktamar serta Pas Kedah ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada Polis DiRaja Malaysia, Jabatan Amal Malaysia, Pasukan Bomba dan Penyelamat,  pegawai kecemasan Hospital Sultanah Bahiyah, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia, Medic Papisma dan St. John Ambulance yang telah membantu mangsa di tempat kejadian," katanya dalam satu kenyataan.

Semalam, Muktamar Pas yang berlangsung di Kompleks Pas Kedah gempar apabila dilanda kejadian ribut kira-kira jam 7 malam.

[ARTIKEL BERKAITAN: Ribut landa Muktamar Pas]

Kejadian itu turut mengakibatkan beberapa khemah jualan rosak selepas diterbangkan angin beberapa meter.

Sementara itu tambah Ahmad Fakruddin, semua aturcara program Muktamar Tahunan Pas ke-63 yang tidak melibatkan tapak ekspo adalah berjalan seperti biasa.

"Marilah kita mendoakan semoga dua hari tempoh muktamar yang berbaki berlangsung dengan aman dan sejahtera," katanya.

Tiada ulasan: