Isnin, 30 November 2015

RELA jadi benteng pertahanan kedua negara - Najib

ANTARAPOS.COM


Post Pic

 
 
PEKAN: Datuk Seri Najib Razak mahu lebih tiga juta anggota RELA di seluruh negara menjadi benteng kepada kestabilan keselamatan dan politik negara. 
 
Perdana Menteri berkata, ini kerana asas keselamatan dan jaminan rakyat dapat hidup dengan aman disebabkan wujudnya kestabilan politik yang kukuh. 
 
"Rakyat perlu kena sensitif dalam soalan keselamatan supaya kerajaan dapat menangani apa juga ancaman daripada dalam dan luar negara seperti pemerdagangan manusia, pelarian, kumpulan militan dapat ditangani dengan berkesan. 
 
"Jadikan, kita mahu anggota RELA terus mainkan peranan sebagai mata, telinga dan tangan kerajaan sebagai benteng pertahanan kedua negara," katanya. 
 
Beliau berkata demikian berucap pada Majlis RELA Bersama Perdana Menteri, di Taman Tasik Sultan Abu Bakar, di sini, sebentar tadi. 
 
Najib yang juga Ahli Parlimen Pekan turut menyampaikan Pakaian Operasi Digital (POD) dan cek insurans kelompok RELA. 
 
Turut hadir, Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Nur Jazlan Mohamed dan Ketua Pengarah RELA, Datuk Kamariah Mohd Noah.
 
 

1 ulasan:

JUNAIDI berkata...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA