Jumaat, 31 Disember 2010

Tun Dr Mahathir Mohamad Tokoh Anti Sematik 2010 !!

Staff Berita Semasa

tun dr mahathir mohamad 3 Tun Dr Mahathir Mohamad Tokoh Anti Sematik 2010 !!

Ramai dah kena penangan kritikan Tun Dr Mahathir Mohamad aka Chedet ini. Daripada zaman beliau menjadi Perdana Menteri termasuklah Datuk Seri Anwar Ibrahim, George Soros, Tun Abdullah Ahmad Badawi dan juga puak-puak Yahudi di Israel sana. Sehinggakan kritikan yang diberikan mengangkat Tun Dr Mahathir Mohamad antara 10 tokoh-tokoh berprofil tinggi yang mengeluar kenyataan atau petikan berbaur anti-Semitik..

Senaraian ini dibuat oleh Simon Wiesenthal Centre. Kalau anda bukan seorang personaliti terkenal dalam pelbagai bidang termasuklah journalis, pegawai kerajaan, selebriti, pengarah filem terkenal, dan ahli akademik ditambah belum pernah lagi mengeluarkan kenyataan tajam kepada puak-puak Yahudi, anda belum layak dari tersenarai dalam senaraian ini.

Mari kita lihat, senarai 10 tokoh anti sematik bagi tahun 2010 adan apa agaknya kenyataan yang menyebabkan mereka tersenarai termausk Tun Dr Mahathir Mohamad sendiri:

tun dr mahathir mohamad 2 Tun Dr Mahathir Mohamad Tokoh Anti Sematik 2010 !!


tun dr mahathir mohamad2 Tun Dr Mahathir Mohamad Tokoh Anti Sematik 2010 !!

P/S : Tahukah anda daripada beberapa senaraian di atas contohnya Thomas bersara selepas membuat kecaman seperti itu, Sanchez kehilangan kerja dan Stone terpaksa memohon maaf kepada Anti-Defamation League sebanyak dua kali

Tiada ulasan: