Khamis, 17 Ogos 2017

GAUM gesa polis siasat Azmin kaitkan Umno dalang kecoh Nothing To Hide 2.0

Oleh Ainor Rahim
Post Pic
 
 
KUALA LUMPUR: Tuduhan mengaitkan Umno sebagai dalang kekecohan program 'Nothing to Hide 2.0' Ahad lalu merupakan satu cubaan menjadikan parti pimpinan Datuk Seri Najib Razak itu 'kambing hitam', kata Gerakan Akar Umbi Umno Malaysia (GAUM). 
 
Presidennya, Datuk Zulkarnain Mahdar sehubungan itu menggesa pihak polis menyiasat tuduhan yang dilemparkan Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali itu, yang dakwanya seolah-olah telah 'disusun'. 
 
"Saya tidak nampak program 'Nothing to Hide' ini untuk menjawab persoalan rakyat. Sebaliknya program ini lebih kepada mahu mengkambing-hitamkan Umno.
 
"Jadi hari ini kita tampil membuat satu laporan polis kepada Datuk Seri Azmin berhubung kenyataannya terdahulu yang dikeluarkan sejurus kekecohan tersebut berlaku. 
 
"Seolah-olah kekacauan itu disifatkan telah diarahkan oleh Najib menurut kenyataan Azmin ini," katanya kepada pemberita, sejurus selepas membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Sri Petaling, di sini hari ini. 
 
Zulkarnain merujuk kepada kenyataan yang keluarkan Menteri Besar Selangor itu pada Ahad lalu, yang menyatakan Najib bertanggungjawab sepenuhnya atas kesalahan jenayah dan tindakan tidak bertamadun segelintir penonton di program Nothing to Hide 2.0.
 
 

Tiada ulasan: