Rabu, 19 Julai 2017

Bukti Jin-Jin UMNO Mengganggu Kelancaran Harapan

 CaspianTerlebih dahulu sekalung tahniah diucapkan kepada Majlis Kepimpinan Tertinggi Harapan atas pembentukan sebuah parti gabungan baru yang bakl menggegarkan politik negara pada Pilihan Raya Umum ke 14 kelak.

Namun begitu, sehingga hari ini, masih ramai yang memperkatakan tentang kesilapan Pengerusi Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad yang tersalah mengumumkan nama Mohamad Sabu sebagai Presiden UMNO, bukannya Presiden Amanah yang disandang oleh beliau sekarang.

Mungkin ada yang menganggap, kesilapan Tun M ini tidak disengajakan. Malah ada yang mendakwa, Tun M mungkin sudah nyanyuk atau masih merindui zaman beliau berada di dalam UMNO.

Namun ketika menemui seorang ulama di dalam parti Amanah, dia mengakui, kesilapan yang dilakukan oleh Tun M itu memang diluar kesedarannya. Dia mendakwa, keselipan berkenaan hasil daripada gangguan jin-jin belaan UMNO yang sengaja mahu merosakkan majlis penuh bersejarah berkenaan.

Katanya, orang Melayu selalu menganggap UMNO adalah parti keramat dan oleh yang demikian, makhluk halus seperti jin-jin ini cukup suka mendampingi benda-benda yang dikatakan keramat ini.

Tambahan pula, mana mungkin orang sebijak Tun M ini boleh tersasul atau terlupa dengan apa yang dilakukannya jika tidak kerana gangguan-gangguan yang tidak boleh dinampak dengan mata kasar.

Justeru, apa yang berlaku Sabtu lalu itu wajar dijadikan pedoman oleh pemimpin Harapan yang lain agar sentiasa berjaga-jaga dengan bentuk gangguan yang mungkin sengaja dihantar oleh UMNO yang kononnya parti keramat orang Melayu untuk menjahanamkan pembentukan Harapan!

Tiada ulasan: