Rabu, 21 Jun 2017

Anwar Mahu Wan Azizah Jadi Perdana Menteri

Suara Kebenaran
 Kenyataan Datuk Sri Anwar Ibrahim minggu lepas yang beliau menarik diri dari jawatan Perdana Menteri setelah Pakatan Harapan menang dalam PRU14 akan datang, meruntun hati sebahagian rakyat Malaysia.

Sememangnya diketahui, ada di kalangan rakyat kita yang mengundi Pakatan Harapan semata-mata mahu melihat Anwar menjadi Perdana Menteri semata-mata dan pengumuman Anwar ini memberi bayangan kelompok ini tidak akan keluar mengundi dalam PRU14 akan datang.

Kerugian yang besar kepada Pakatan Harapan kalau ini berlaku.

Bagaimanapun, bahagian yang ramai orang tidak tahu dalam kenyataan tersebut ialah, Anwar mahu isteri beliau, Datuk Sri Wan Azizah Ismail menggantikan tempatnya sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia, bukan sekadar Perdana Menteri sementara seperti yang dicadangkan sebelum ini.

Rakyat Malaysia yang berhutang kepada Anwar yang telah banyak berkorban untuk memastikan kepentingan rakyat di negara ini terpelihara, harus menghormati hasrat Anwar ini dan ramai-ramai kita dalam PRU14 nanti mengundi Pakatan Harapan seterusnya memastikan Wan Azizah menjadi Perdana Menteri ke 7.

Tiada ulasan: