Sabtu, 19 September 2015

Khalid, Dr Maza Tunai Haji Atas Jemputan Raja Arab Saudi


Oleh: SOFEA SUSAN ALBERT KASSIM
 
 

Khalid bersama Dr Maza terpilih menunaikan haji menerusi jemputan Raja Arab Saudi.

PETALING JAYA: Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar dan Mufti Perlis Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin dipilih menunaikan haji menerusi program Tetamu Haji Raja Arab Saudi, Raja Salman Abdul Aziz.

Perkara tersebut dimaklumkan Dr Mohd Asri atau lebih dikenali dengan panggilan Dr Maza menerusi facebook miliknya, DrMAZA.com pada Jumaat.

"Hari ini (Jumaat) masuk hari ketiga saya di Mekah untuk menunaikan haji. Kami dalam program Tetamu Haji Raja Salman bin Abdul Aziz.

"Teman sebilik saya ialah Tan Sri Khalid Abu Bakar, Ketua Polis Negara. Menarik juga berbual dan bertukar-tukar pengalaman dengan beliau.


Antara gambar yang dikongsi Dr Maza di laman Facebooknya.
"Persepsi mungkin tidak sama dengan realiti. Tanggungjawab dan tugas masing-masing menanggungnya untuk negara tercinta," kata Dr Maza.

Menurut entri di facebook tersebut, Khalid dilantik sebagai ketua rombongan Malaysia manakala Dr Maza pula sebagai mufti haji.

Turut mengiringi mereka Ketua Pengarah Imigresen Datuk Mustafa Ibrahim yang bertanggungjawab sebagai timbalan ketua rombongan tersebut.

"Doakan agar Allah menerima ibadah kami semua," katanya.

Dr Maza turut berkongsi beberapa keping gambar bersama Khalid di Tanah Suci.

Tiada ulasan: