Rabu, 29 Oktober 2014

Pakatan wajib bersatu


Oleh SELENA TAY


TIDAK lama lagi Pakatan Rakyat akan menghadapi cabaran yang genting. Oleh itu, semua phak dalam Pakatan harus bersatu dan menggembeleng tenaga untuk menghadapi cabaran ini.

Semua perbezaan peribadi dan perbezaan pendapat harus diketepikan apabila musuh dari luar membuat serangan. Juga tidak perlu lagi mengungkit isu perbalahan yang telah berlalu. Semua ini hanya akan melemahkan tahaluf siyasi dalam Pakatan Rakyat.

Jika pada saat yang genting ini parti-parti komponen Pakatan masih lagi bertelagah, maka hilanglah harapan Pakatan untuk menang pilihan raya umum yang akan datang nanti. Bukan itu sahaja malah banyak kerusi Pakatan yang akan ditawan oleh pihak musuh nanti.

Justeru, Pakatan mesti mengambil langkah yang bijak untuk mengukuhkan saf pimpinan dan mengeratkan perpaduan di antara semua ahli-ahli di peringkat akarumbi.

Setiap langkah strategi mesti dilaksanakan bersama.

Jangan ada yang terasing kerana ini hanya akan melemahkan Pakatan dan memberikan kekuatan kepada pihak musuh. Sudah tiba masanya untuk Pakatan bertindak dengan cerdik supaya dapat meraih kembali momentum yang wujud seperti zaman pasca pilihan raya tahun 2008.

Tiada ulasan: